Математика і золотий переріз - Ткачук, Микола Андрійович; Мулява, Оксана Мирославівна (My University, 2012)
Зазначено, що форма, в основі побудови якої лежать поєднання симетрії і золотого перетину, сприяє найкращому зоровому сприйняттю і появі відчуття краси та гармонії. Викладено зміст поняття «золотого перерізу» і розкрито його принцип – вищий прояв структурної і функціональної досконалості цілого і його частин у мистецтві, науці, техніці і у природі. Indicated that form, the basis of the construction of which are a combination of symmetry and the golden ratio contributes to the best of visual perception and the emergence of a sense of beauty and harmony. Expounded the concept of "golden section" and presents the principle - the highest manifestation of structural and functional perfection of the whole and its parts in art, science, technology and nature.
Keywords: кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.; золотий переріз; золота пропорція; golden section; golden proportion