Гладишева, Олександра ОлександрівнаСтеценко, Наталія Олександрівна2019-04-152019-04-152019Гладишева, О. Використання дигідрокверцетину при виробництві квасу оздоровчого призначення / О. Гладишева, Н. Стеценко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 85 Ювілейної міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11–12 квітня 2019 р. – К. : НУХТ, 2019. – Ч. 1. – С. 55.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28962Реалізація сучасних науково-технічних розробок у галузі квасоваріння, особливо щодо функціональної спрямованості, дозволило б змінити асортимент безалкогольних напоїв у напрямі зменшення кількості газованої води з використанням ароматизаторів, барвників і підсолоджувачів, та збільшення частки напоїв на основі натуральної сировини. Внесення дигідрокверцетину надає квасу антиоксидантних властивостей та дозволяє підвищити стійкість напою до 135 діб. The implementation of modern scientific and technical developments in the field of kvass, especially functional orientation, would allow to change the range of soft drinks in the direction of reducing the amount of sparkling water using flavors, dyes and sweeteners, and increasing the share of beverages based on natural raw materials. The introduction of dihydroquercetin provides antioxidant properties to kvass and makes it possible to increase the stability of the beverage for up to 135 days.uk-UKквасдигідрокверцетиноздоровчий харчовий продуктзбагаченняkvassdihydroquercetinhealth foodsenrichmentкафедра технології оздоровчих продуктівВикористання дигідрокверцетину при виробництві квасу оздоровчого призначенняThesis