Оптимізація контролю якості з використанням інформаційних технологій - Медведєв, Микола Георгійович; Романенко, Вікторія Миколаївна (My University, 2014)
У статті розроблено економіко-математичну модель, що дозволяє оптимізу-вати стратегію контролю якості, оскільки якість продукції в умовах сучасного виробництва — найважливіша складова частина конкурентоспроможності підприємства, тому їй необхідно приділяти постійну увагу. Займатися цим питанням повинні всі — від директора підприємства до конкретного виконавця робочої операції. Система управління якістю об'єднує всі процеси із забезпечення, проектування та збереження якості. Зараз все більшою мірою спостерігається перехід до застосування наукових методів, які дозволяють вдосконалити контроль за якістю продукції. The mathematical model of products quality control is examined in the article. The offered approach allows optimizing the strategy of quality control. In the conditions of modern production, product quality is a major component of enterprise efficiency and profitability. Therefore, it should be intimately examined. Everybody must be engaged in qualitycontrol, starting from the director of enterprise to the exact performers of working operation. Quality control system presupposes all processes of providing, planning and maintaining quality. Now, there is tendency to applying scientific methods of product quality evaluation.
Keywords: контроль якості; оптимізація; математична модель; quality control; mathematical model; optimization; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.