Сильчук, Тетяна Анатоліївна2012-12-202012-12-202012Сильчук, Т. А. Вплив струмів НВЧ на якість та термін зберігання житньо-пшеничного хліба / Т. А. Сильчук // Ukrainian Food Journal. - 2012. - № 2. - С. 55-58.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4704Показано, що виготовлення житньо-пшеничного хліба звикористанням 5% житньо - солодового екстракту и 0,04 % ферментного препарату Новаміл дозволяє подовжити термін зберігання хліба до 10 діб. Використання струмів НВЧ дозволяє подовжити термін зберігання такого хліба до 1 місяця. Наведена ефективність використання СВЧ енергії для подовження терміну зберігання хліба без погіршання його споживчих характеристик. Making of rye – wheat bread with addition of 5% rye – malt extract and 0,04% of enzyme Novamyl allows prolonging time of storage of bread by 10 days. So, undertaken research let us to confirm that UHF processing of rye – wheat bread with addition of 5% rye - malt extract and 0,04% enzyme Novamyl prolong storage time of bread at least to 1 month. Effectiveness of UHF energy use for prolonging storage time of bread without worsening of consumer characteristics has been shown.uk-UKхлібсолодовий екстрактферментний препаратпроцес черствінняbreadmalt extractenzyme preparationstaling processкафедра готельно-ресторанної справиВплив струмів НВЧ на якість та термін зберігання житньо-пшеничного хлібаArticle