Задкова, Олександра СергіївнаУсатюк, Світлана Іванівна2014-10-312014-10-312014Задкова, О. С. Купажовані рослинні олії з використанням олії глоду / О. С. Задкова, С. І. Усатюк // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 173.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17857Ненасичені жирні кислоти є есенціальними нутрієнтами, які повинні міститися у щоденному харчовому раціоні в оптимальній кількості та співвідношенні. Мононенасичені жирні кислоти є інгібітором перекисного окиснення ліпідів та впливають на активність ферментів. Поліненасичені жирні кислоти олій зменшують рівень холестерину у сироватці крові. Відомо про протипухлинні властивості жирних кислот родини ю-3. Основним харчовим джерелом ненасичених жирних кислот є рослинні олії, але вони не збалансовані за своїм жирнокислотним складом. Unsaturated fatty acids are essential nutrients that must be contained in the daily diet in optimal amounts and proportions. Monounsaturated fatty acids are inhibitors of lipid peroxidation and affect the enzyme activity. Polyunsaturated fatty acids decrease oil cholesterol in serum. Is known about the anticancer properties fatty acid family of S-3. The main dietary sources of unsaturated fatty acids are vegetable oils, but they are not balanced in their fatty acid composition.otherолія глодужирні кислотикупажовані рослинні оліїhawthorn oilfatty acidskupazhovani vegetable oilsкафедра експертизи харчових продуктівКупажовані рослинні олії з використанням олії глодуOther