Жолнер, Іван ДмитровичСосницький, Віталій ВолодимировичГулий, Іван СтепановичУкраїнець, Анатолій ІвановичШиян, Петро ЛеонідовичАртюхов, Володимир ЯковичМихайлів, А. П.2012-07-052012-07-052003Основні напрямки енерго- та ресурсозбереження в спиртовому виробництві / І. Жолнер, В. Сосницький, І. С. Гулий, А. І. Українець, П. Л. Шиян, В. Я. Артюхов, А. П. Михайлів // Харчова і переробна промисловість. - 2003. - № 7. - С. 4-6.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2043В останні роки зусиллями науковців і виробничників розроблена та відпрацьована у виробничих умовах енергозберігаюча технологія спиртових бражок з використанням концентрованих ферментних препаратів селективної дії, яка дозволяє знизити енерговитрати на процес водно-теплової обробки сировини в середньому на 40…50%.Last years efforts of scientists and production workers develop and fulfil under production conditions energy- and recources saving technologies spirit washes with use concentrated ferment preparations of selective action which allows to lower power inputs on process of water-thermal processing of raw material on the average on 40-50%.otherенерго-ресурсозберігаючі технологіїнизькотемпературна термоферментативна обробкаконцентровані ферментні препаратиenergy and resource saving technologylow-temperature processing termofermentatyvnaconcentrated enzyme preparationsкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваОсновні напрямки енерго- та ресурсозбереження в спиртовому виробництвіArticle