Втрати тиску в процесі випаровування плівок яблучного соку - Глоба, Олександр Вікторович; Прядко, Микола Олексійович; Глоба, В. З.; Форсюк, Андрій Васильович (My University, 2004)
Наведено результати експериментальних досліджень втрат тиску в процесі випаровування низхідних плівок яблучного соку у вертикальній трубі. Необхідність досліджень викликана потре¬бами розроблення і проектування випарної установки яблучного соку на Чернівецькому ОЖК. Отримані результати доповнюють науково-технічну базу створення випарних установок фруктових соків. The results of experimental research of pressure loss with apple juice's coating that flow down and vaporize in the vertical pipe is proposed. A necessity of research was caused requirements of designing and projection of the apple juice's evaporation plant on the Chernyvetsky Oil Fat Plant. The obtained results complete a sciense base of evaporation plant of the fruit juice creating.
Keywords: випаровування плівок яблучного соку; низхідні плівки; плівкова течія; pressure loss; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки