Спосіб виробництва гіркої настоянки (Патент на винахід № 114035) - Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович; Рибачок, Альбіна Вікторівна; Чорний, Валентин Миколайович (My University, 2017)
Спосіб виробництва гіркої настоянки включає процес екстрагування з подальшим фільтруванням та купажуванням, який відрізняється тим, що процес екстрагування проводять підготовленою водою при температурі 35-45 °С та перемішуванні протягом 70-90 хв, а після фільтрування проводять випарювання екстрактів під розрідженням при температурі 35-45 °С, з подальшим купажуванням концентрованих екстрактів з додаванням водно-спиртової суміші до міцності 40 % об. The method of producing a bitter tincture includes the extraction process followed by filtration and blending, which is characterized by the fact that the extraction process is carried out with prepared water at a temperature of 35-45 ° C. and stirred for 70-90 minutes, and after the filtering, the evaporation of the extracts under dilution at a temperature of 35- 45 ° C, followed by blending concentrated extracts with the addition of a water-alcohol mixture to 40% strength.
Keywords: настоянка; спосіб виробництва; екстрагування; tincture; mode of production; extraction; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра експертизи харчових продуктів