Кігель, Наталя ФедорівнаШульга, Наталія Михайлівна2015-03-242015-03-242008Патент № 85149 Україна, МПК С 12 N 1/20, А 23С 19/00, А 23С 19/068 Штам бактерій Lactobacillus casei ssp. Rhamnosus, що використовується у виробництві заквашувальних культур для твердих і напівтвердих сичужних сирів / Кігель Н. Ф., Шульга Н. М. ; заявник та патентотрим. ТІММ УААН. – заявл. 12.11.07 ; опубл. 25.12.08, Бюл. № 24 2008 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19822Представлено матеріали щодо новизни та права отримання патенту на використання у заквашувальних культурах для виробництва сирів нового штаму бактерій.технологічні факторитехнологические факторыtechnological factorsзакваскаfermentштам бактерійштамм бактерийculture of bacteriaсироробствосыроделиеcheesemakingкафедра біотехнології і мікробіологіїШтам бактерій Lactobacillus casei ssp. Rhamnosus, що використовується у виробництві заквашувальних культур для твердих і напівтвердих сичужних сирів (Патент на винахід № 85149)Technical Report