Україна очима іноземних туристів сьогодні: перспективи та обмеження - Сапон-Аблязова, Любов Василівна (My University, 2024)
До початку повномасштабної війни Росії проти України туристична галузь України сприймалась як конкурентоздатна і така, що має великі перспективи і привабливість для іноземних туристів, дякуючи своїй чудовій природі, кліматичним умовам, багатій культурній та історичній спадщині. Карпатські гори, Азовське море, Чорне море, кожний регіон міг запропонувати активний відпочинок та екотуризм: лижні курорти, туристичні походи, велосипедні тури, водний спорт та ін. Близько 4 мільйонів іноземних туристів відвідали Україну в 2021 році, не дивлячись на те, що Кримський півострів та Кримські гори вже не були доступні з 2014 року для бажаючих відвідати Україну. Як зараз іноземці та зарубіжні туристичні компанії сприймають Україну, з огляду на зміни, які відбулися з лютого 2022 і вплину стану війни на галузь туризму та гостинності буде предметом нашого вивчення.

Before the start of the full-scale war between Russia and Ukraine, the tourism industry of Ukraine was perceived as competitive and as having great prospects and attractiveness for foreign tourists, thanks to its wonderful nature, climatic conditions, rich cultural and historical heritage. The Carpathian Mountains, the Sea of ​​Azov, the Black Sea, each region could offer active recreation and ecotourism: ski resorts, tourist hikes, bicycle tours, water sports, etc. About 4 million foreign tourists visited Ukraine in 2021, despite the fact that the Crimean Peninsula and the Crimean Mountains have not been accessible to those wishing to visit Ukraine since 2014. How foreigners and foreign travel companies perceive Ukraine now, given the changes that have taken place since February 2022 and the impact of the state of war on the tourism and hospitality industry, will be the subject of our study.
Keywords: кафедра іноземних мов професійного спрямування; війна Росії проти України; туристична галузь України під час війни; перспективи і привабливість для іноземних туристів; зміни в туристичній галузі України; Russia's war against Ukraine; tourism industry of Ukraine during the war; prospects and attractiveness for foreign tourists; changes in the tourism industry of Ukraine