Боднар, А. В.Зінченко, Інна МиколаївнаКостенко, Єлизавета ЄвгеніївнаШтокало, Мирослава ЙосипівнаКовбаса, Володимир МиколайовичТерлецька, Віта Альбертівна2014-03-032014-03-032009Використання метал-індикаторного методу для оцінки протекторних властивостей основних компонентів харчових продуктів / А. В. Боднар, І. М. Зінченко, Є. Є. Костенко, М. Й. Штокало, В. М. Ковбаса, В. А. Терлецька // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXІ столітті : 75-а наук. конф. молодих вчених, аспірантів і студентів, 13–14 квітня 2009 р. : матеріали конф. – К. : НУХТ, 2009. – Ч. 1. – С. 133.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12907Досліджено комплексоутворення плюмбуму (II) з казеїном, лактозою та амінокислотами харчових продуктів. Встановлено склад утворюваних сполук. Стійкість комплексів оцінена за допомогою концентрації вільних іонів металу, що знаходяться в рівновазі з комплексоутворюючими сполуками та константами рівноваги реакції комплексоутворення. It was investigated the complex formation of Lead (II) with a casein, lactose and amino acids of food products. There was determined composition of such complex formations.The stability of complexes was appraised by the concentration of free metal ions, which are in an equilibrium with complex formative connections and constants of equilibrium reaction of complex formation.uk-UKхарчові продуктиплюмбумпротекторні властивостікомплексоутворенняметал–індикаторний методfood productsleadprotector propertiescomplex formationmetal–indicator methodкафедра харчової хіміїкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівВикористання метал-індикаторного методу для оцінки протекторних властивостей основних компонентів харчових продуктівThesis