Використання купажів натуральних рослинних олій у технології продуктів молоковмісних сирних - Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Білоцерківець, Олена Миколаївна; Романова, С. О.; Белемець, Тетяна Олександрівна (My University, 2016)
Авторами запропоновано використання жирових сумішей, розроблених науковцями кафедри технології жирів та парфумерно-косметичних продуктів Національного університету харчових технологій, отриманих методом холодного купажування на основі натуральних рослинних олій: пальмової, кукурудзяної, соєвої, ріпакової та лляної. Метод холодного купажування рослинних олій дозволяє зберегти їхні корисні природні властивості та одержати харчові продукти із збалансованими складом поліненасичених жирних кислот родин ω-6:ω-3. The authors suggest the use of fat mixtures developed by scientists of the Department of Technology of Fats and Perfumery and Cosmetic Products of the National University of Food Technologies, obtained by the method of cold blending on the basis of natural vegetable oils: palm, corn, soya, rapeseed and linen. The method of cold blending of vegetable oils allows to preserve their useful natural properties and obtain food products with a balanced glass of polyunsaturated fatty acids of families ω-6: ω-3.
Keywords: жирнокислотний склад; суміш рослинних олій; жири рослинні; fatty acid composition; vegetable oils; vegetable fats; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра біотехнології і мікробіології