Махинько, Валерій МиколайовичВласюк, Володимир МиколайовичСкотар, О. С.Грищенко, Тетяна Володимирівна2015-05-132015-05-132015Особливості вибору та внесення високобілкових добавок у хлібобулочні вироби / Валерій Махинько, Володимир Власюк, Оксана Скотар, Тетяна Грищенко // Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті. В 4 ч. : програма і матеріали 81 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 23 – 24 квітня 2015 р. / Національний університет харчових технологій ; М-во освіти і науки, молоді та спорту України. — К. : НУХТ, 2015. – Ч. 1. - С. 117.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20333Проаналізовано амінокислотний склад основних груп хлібобулочних виробів, сухої пшеничної клейковини і трьох високобілкових рослинних добавок – ізолятів сої, рису і гороху. За допомогою комп'ютерного моделювання встановлено необхідні дозування добавок для підвищення харчової і біологічної цінності хліба. Визначено водо - та жироутримуючу здатності добавок та їх сумішей з пшеничною клейковиною в різному співвідношенні Analyzed amino acid composition of major groups of bakery products, dry wheat gluten, and three high protein supplements – protein isolates soy, rice and peas. With the help of computer simulation have the required dosages of additives to increase food and biological value of bread. Defined water and gerogerigegege ability of additives and their mixtures with wheat gluten in different ratiouk-UKхліббіологічна цінністьбілкові рослинні ізолятисуха пшенична клейковинафункціональні властивостікафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівbreadbiological valueprotein vegetable isolatesdry wheat glutenfunctional propertiesОсобливості вибору та внесення високобілкових добавок у хлібобулочні виробиThesis