Тенденції консолідації в галузях харчової промисловості в умовах невизначеності зовнішнього середовища - Случинська, Ірина Петрівна; Беренда, Надія Іванівна (My University, 2010)
В статті розглянуто стан лікеро-горілчаної, виноробної та пивоварної галузей промисловості в сучасних ринкових умовах, досліджено структуру гравців товарного ринку України, проаналізовано динаміку зовнішньоекономічної діяльності підприємств харчової промисловості. Проведено порівняльну характеристику розвитку галузей, з врахуванням досвіду розвинутих країн та обґрунтовані напрями активізації господарської діяльності.

In the article, consisting of likero-gorilchanoy, vine making and brewing industries of industry is considered of modern market conditions, investigational structure of players of commodity market of Ukraine, the dynamics of foreign economic activity of enterprises of food industry is analysed. Comparative description of development of industries is conducted, taking into account experience of the developed countries and directions of activation of economic activity are grounded.
Keywords: ринок горілки; market of vodka; ринок пива; ринок вина; конкурентоспроможність; market of beer; market of wine; competitiveness; кафедра обліку і аудиту