Синбіотичні напої з комбінованим складом сировини для здорового харчування - Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2026)
З точки зору лікувально-профілактичного та загальнооздоровчого впливу на організм людини, одними з найбільш ефективних є ферментовані напої, позитивна дія яких обумовлена не лише використанням натуральної рослинної сировини, а й застосуванням у технологічному процесі культур корисних для людини мікроорганізмів. Ми розробили лактоферментований сироватковий напій з додаванням морквяного та яблучного соків. Він має гармонійний кисло-солодкий смак та приємний аромат, який властивий рослинній сировині, а також досить привабливий яскравий колір. Вміст сухих речовин у напої становив 10,1±0,1%, а його активна кислотність – 6,4. Використання лактоферментованих напоїв у харчуванні сприятиме поліпшенню обміну речовин, стимуляції імунітету та загальному оздоровленню організму.
Keywords: напій синбіотичний; напій ферментований; ферментований сік; кафедра технології оздоровчих продуктів; лактоферментований сироватковий напій; сироватковий напій