Філатова, О. В.2014-11-182014-11-182014Філатова, О. В. Розробка генно-модифікованих культур з метою покращення якостей харчових продуктів / О. В. Філатова // Нові ідеї в харчовій науці – нові продукти харчовій промисловості : матеріали Міжнародної наукової конференції, присвяченої 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13–17 жовтня 2014 р. – Київ : НУХТ, 2014. – С. 505.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18478З літературних джерел відомо, що багато продуктів харчування - результат розробок генних інженерів. Впровадження генетично модифікованих (ГМ) культур забезпечує підвищену врожайність та покращені якості за рахунок: стійкості до шкідників і захворювань. Вченими розробляються культури, які володіють стійкістю до гербіцидів і комах-шкідників. Стійкість до вірусів. From the literature it is known that many foods - the result development of genetic engineering. The introduction of genetically modified (GM) crops provides increased productivity and improved quality through: resistance pests and diseases. Scientists have developed cultures that have herbicide tolerance and insect pests. Resistance to viruses.otherгенні інженеригербіцидипродукти харчуванняgenetic engineersherbicidesfoodРозробка генно-модифікованих культур з метою покращення якостей харчових продуктівOther