Lysenko (Zvyozdochkina), Elena2020-10-082020-10-082016Lysenko, O. Business processes optimization as an instrument of increasing enterprise competitiveness / O. Lysenko // 8th Central European Congress on Food 2016 — Food Science for Well-being (CEFood 2016) : book of abstracts, 23-26 May 2016. – K. : NUFT, 2016. – Р. 89https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31943The paper presents as a result of the business processes optimization, the enterprise management will be able to increase the enterprise competitiveness; to develop the optimum ways of the main strategy realization of the enterprise taking into account the growing competition and developing technologies; to increase controllability of the enterprise at the expense of achievement of business processes transparency and increase of information reliability as for their realization. В роботі представлено, що в результаті оптимізації бізнес-процесів керівництво підприємства зможе підвищити конкурентоспроможність підприємства; розробити оптимальні шляхи реалізації основної стратегії підприємства з урахуванням зростаючої конкуренції та розвитку технологій; підвищити керованість підприємства за рахунок досягнення прозорості бізнес-процесів та підвищення надійності інформації щодо їх реалізації.enкафедра економіки праці та менеджментуcompetitivenessbusiness processoptimizationконкурентоспроможністьоптимізаціябізнес-процесBusiness processes optimization as an instrument of increasing enterprise competitivenessThesis