Активне вугілля у водоготуванні для виготовлення напоїв - Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович; Прибильський, Віталій Леонідович; Куц, Анатолій Михайлович; Коваленко, Олена Олександрівна (My University, 2014)
Метою наукового дослідження, результати якого наведені у статті, є удосконалення технології кондиціювання води шляхом сорбційного очищення води для виробництва напоїв, зокрема лікеро-горілчаної продукції. Предметом дослідження була вода питна, вода підготовлена, активне вугілля марок Silcarbon: К1810, Silcarbon К835, К814 у порівнянні з K3060. Під час досліджень використовували загальноприйняті методи аналізу у лікеро-горілчаному виробництві, теоретичне узагальнення і порівняння, системний підхід. The purpose of scientific research, the results of which are given in the article, is the improvement of the technology of water conditioning by sorption purification of water for the production of beverages, including alcoholic beverages. The subject of research was drinking water, prepared water, activated carbon such grades Silcarbon K1810, Silcarbon K835, Silcarbon K814 compared to Silcarbon K3060. During the research we are used the conventional methods of analysis in liqueur and vodka production, the theoretical synthesis and comparison, the system approach.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; вода; водопідготовка; вугілля; активність; water; water treatment; activated