Сімахіна, Галина ОлександрівнаНауменко, Наталія ВалентинівнаКамінська (Халапсіна), Світлана ВладиславівнаМежубовський, Олександр Михайлович2023-06-072023-06-072023Обгрунтування складу високобілкового концентрату для супів швидкого приготування / Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко, С. В. Камінська, О. М. Межубовський // Наукові праці НУХТ. – 2023. – Т. 29, №2. – C. 151–161https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40747У статті на основі літературних джерел та експериментальних досліджень обгрунтовано склад композиції з трьох рослинних мультикомпонентних джерел білка та отримати на її основі суп швидкого приготування з підвищеною білковою складовою. Розроблений напівфабрикат надає можливість розширити спектр оздоровчих продуктів, передусім для подолання білкового дефіциту, і забезпечити потребу організму людини в основних нутрієнтах відповідно до фізіологічних потреб. / In the article, based on literary sources and experimental studies, the composition of the composition of three vegetable multicomponent sources of protein is substantiated and based on it, a quick-cooking soup with an increased protein component is obtained. The developed semi-finished product provides an opportunity to expand the range of health products, primarily to overcome protein deficiency, and to ensure the human body's need for basic nutrients in accordance with physiological needs.otherкафедра технології оздоровчих продуктівбілкиамінокислотиконцентратимультикомпонентні композиціїсупиproteinsamino acidsconcentratesmulticomponent compositionssoupsкафедра іноземних мов професійного спрямуванняОбгрунтування складу високобілкового концентрату для супів швидкого приготуванняArticle