Зав'ялов, Володимир ЛеонідовичПопова, Наталія Вікторівна2013-06-272013-06-272006Зав’ялов, В. Л. Дослідження дифузійних властивостей листової чайної сировини / В. Л. Зав’ялов , Н. В. Попова // Наук. праці ВДАУ. – 2006. - № 1. – С. 14 – 18.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8507Розглянуто вплив температури та низькочастотних механічних коливань на процес вилучення танінів і флавонолових глікозидів (рутину і кверцетину) із висушеного листя чаю при виробництві екстрактів. Коефіцієнт молекулярної дифузії визначався за методикою В.М. Лисянського. Встановлено вплив температури, тиску та низькочастотних механічних коливань на інтенсифікацію процесу екстрагування. The question of the effect of temperature and low-frequency mechanical oscilla-tions on the extraction of tannins and flavonol glycosides (rutin and quercetin) of the dried tea leaves in the production of the extracts. To determine the molecular diffusion coefficient was used technique V. Lysyansky. The results of these studies indicate that the temperature increase in low-pressure and constant stirring using a low-frequency mechanical vibrations can intensify the process of extraction.uk-UKдифузійні властивостівіброекстракторцільовий компонентрежимний параметрчайteadiffusion propertiesvibroextractorspecial purpose componentregime characteristic of processкафедра експертизи харчових продуктівкафедра процесів і апаратів харчових виробництвДослідження дифузійних властивостей листової чайної сировиниArticle