Бондаренко, Юлія ВікторівнаБілик, Олена АнатоліївнаМихонік, Лариса АнатоліївнаСтрілець, Марія Андріївна2023-03-142023-03-142020Збагачення листкових дріжджових виробів подрібненим насінням льону золотого / Ю. В. Бондаренко, О. А. Білик, Л. А. Михонік, М. А. Стрілець // Polish science journal. – Warsaw : Sp.z o. o. I Science, 2020. – Іssue 5 (26). – Р. 7–14.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/39133У статті розглянуто можливість застосування подрібненого насіння льону золотого у рецептурі хлібобулочних виробів з листкового дріжджового тіста. За результатами лабораторного випікання та графо-математичного методу оптимізації за комплексним показником якості та інтегральним скором виробів встановлено, що в рецептуру листкових виробів доцільно вносити до 15 % подрібненого насіння льону. Використання у складі листкових виробів подрібненого насіння льону дозволило знизити рецептурну кількість маргарину на шарування тіста з 35 % до маси тіста до 20 % та збагатити вироби ненасиченими жирними кислотами насіння льону.. The paper considers the possibility of using crushed golden flax seeds in the recipe of bakery products from puff yeast pastry. According to the results of laboratory baking and graph-mathematical method of optimization by a complex indicator of quality and integrated sсore of products, it is established that it is advisable to add up to 15% of crushed flax seeds in the recipe of puff products. The use of crushed flax seeds as a part of puff products allowed to reduce the amount of margarine for layering the dough from 35 % to 20 % to the weight of the dough and to enrich the products with unsaturated fatty acids of flax seeds.otherнасіння льону золотоголисткове дріжджове тістохлібобулочні виробиякість виробівмаргаринкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівgolden flax seedspuff yeast pastrybakery productsproduct qualitymargarineЗбагачення листкових дріжджових виробів подрібненим насінням льону золотогоArticle