Юрчак, Віра ГаврилівнаВолощук, Галина ІванівнаХудайкулова, Ольга ОлексіївнаДробот, Віра ІванівнаКорзун, Віталій Наумович2013-03-212013-03-211999Дослідження радіозахисних та сорбційних властивостей макаронних виробів з пектиновмісними добавками / В. Г. Юрчак, Г. І. Волощук, О. О. Худайкулова, В. І. Дробот, В. Н. Корзун // Вісник аграрної науки. – 1999. – № 3. – С. 57–58.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7000За допомогою вимірювання вмісту радіоцезію в організмі дослідних тварин встановлено радіозахисні властивості макаронних виробів із пектиновмісною сировиною – овочевими та ягідними порошками, суничним пюре. Доведено, що ці вироби також мають здатність зв’язувати важкі метали, зокрема свинець. Radio-protective properties of macaroni foods with pectin and pectin-containing raw material – vegetable and berry powders, wild strawberry mash were established by the measuring of radio-cesium content in the organism of the test animals. It was proved that these products have the ability to bind heavy metals as well, in particular lead.otherрадіозахисні властивостіважкі металимакаронні виробипектиновочеві порошкиradio-protective propertiesheavy metalsmacaroni productspectinvegetable powdersкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівДослідження радіозахисних та сорбційних властивостей макаронних виробів з пектиновмісними добавкамиArticle