Теличкун, Володимир ІвановичДесик, Микола ГригоровичТелішко, А. В.Михалевич, I. A.2014-11-042014-11-042011Аналіз витрат енергоресурсів при випіканні хлібобулочних виробів / I. A. Михалевич, А. В. Телішко, В. І. Теличкун, М. Г. Десик // Науково-технічна творчість студентів з процесів і обладнання харчових виробництв : зб. тез. міжнар. студ. наук. практ. конф. – Донецьк: ДонНУЕТ, 2011. – С. 34-35.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17946Встановлено, що зі збільшенням визначального розміру витрати тепла на випаровування вологи та утворення скоринки зменшуються, а на нагрівання м’якушки збільшуються. Загальні питомі витрати тепла на випікання тіста-хліба зменшуються за експоненційним законом зі збільшенням визначального розміру. With the increase of determining the size of heat consumption for evaporation and reduces the formation of crust and crumb for heating increases. Total unit costs of heat for baking bread dough, reduced by an exponential law with the increase of determining size.хлібопекарна пічпекарна камеравитрати теплотиbaking ovenbaking chambercosts of heatкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвАналіз витрат енергоресурсів при випіканні хлібобулочних виробів