Сімахіна, Галина ОлександрівнаНауменко, Наталія ВалентинівнаМежубовський, Олександр Михайлович2022-04-072022-04-072021Сімахіна, Г. О. Інкорпорація радіонуклідів біокомпонентами харчових продуктів / Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко, О. М. Межубовський // Science, innovations and education: problems and prospects : Proceedings of the 1st International scientific and practical conference. – Tokyo, Japan : CPN Publishing Group, 2021. – P. 476–485https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37182За останні 35 років загальний фон радіоактивності довкілля значно зріс. Подальшому його підвищенню сприяє дифузія радіоактивних речовин з місць захоронення відходів АЕС і особливо аварія на Чорнобильській атомній станції. Оскільки населення України перебуває під постійним впливом малих доз радіоактивного опромінення, то і засоби захисту повинні мати постійний характер і постійно надходити в організм людини. Це реально лише з уживанням харчових продуктів із компонентами радіопротекторної дії. The level of general radioactivity has dramatically increased within the last 35 years, owing to the fact of radioactive substances diffusion from the places of NPP waste burial, especially after Chornobyl disaster. Since Ukrainian population is being exposed to the small radiation doses, the means of protection should be subsequently taken in constantly. This would be real providing that the foodstuffs with radioprotective components are consumed by people.otherкафедра технології оздоровчих продуктіврадіоактивністьдози опроміненнянутрієнтирадіопротекторихарчуваннярадіоізотопи стронціюрадіоізотопи цезіюradioactivityradiation dosesnutrientsradioprotectorsnutritionstrontium radioisotopescesium radioisotopesкафедра іноземних мов професійного спрямуванняІнкорпорація радіонуклідів біокомпонентами харчових продуктівArticle