Радзієвська, Ірина Гіронтіївна2015-05-142015-05-142014Радзієвська, І. Г. Гірчична олія / І. Г. Радзієвська // Продукты & ингредиенты. — 2014. — № 2 (110). — С.16.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20381Гірчична олія – цінний висококалорійний продукт з насіння гірчиці. Для одержання цієї олії проводять пресування за температури 40-50°С, що унеможливлює її розкладання і зберігає цінні жиророзчинні вітаміни. Вміст ефірної олії у насінні коливається в межах від 0,81 до 0,88% залежно від року та зони вирощування. За рахунок цього, термін зберігання гірчичної олії у 2,5 рази перевищує терміни зберігання інших нерафінованих олій. Mustard oil - a valuable high-calorie foods with mustard seeds. For this oil pressing is carried out at a temperature of 40-50 ° C, which prevents its decomposition and preserves valuable fat-soluble vitamins. Essential oil content in seeds varies from 0.81 to 0.88 % depending on the year and the growing area . Due to this , the shelf life of mustard oil 2.5 times the shelf life of other crude oils.otherгірчична оліяефірна оліятокоферолинасінняфізико-хімічні показникиmustard oiltocopherolsseedphysical and chemical indicatorsessential oilкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівГірчична оліяArticle