Стеценко, Наталія ОлександрівнаПодобій, Олена Валеріївна2012-09-292012-09-292012Стеценко, Н. О. Формування культури правильного харчування як складова культури безпеки студентів вищих навчальних закладів / Н. О. Стеценко, О. В. Подобій // Проблеми гуманізації навчання та виховання у вищому закладі освіти : матеріали Х Ірпінських міжнародних науково-педагогічних читань, м. Ірпінь, 29-30 березня 2012 р. - Ірпінь : Видавництво Національного університету державної податкової служби України, 2012. - Ч. 3. - С. 139-147.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/3070У статті актуалізується проблема формування культури харчування у студентів вищих навчальних закладів в умовах розвитку сучасного суспільства, що характеризується техногенно-екологічною кризою. Відзначені основні відхилення харчових раціонів від сучасних норм раціонального харчування. Показано необхідність і перспективність розвитку в Україні індустрії оздоровчого харчування. Article updated problem of the food culture of university students in the development of modern society, characterized by technological-environmental crisis. Reported basic food rations deviation from current standards of nutrition. The necessity and potential of Ukraine in the health food industry.uk-UKкультура харчуванняфункціональні харчові продуктикультура безпеки життєдіяльностістуденти вищих навчальних закладівоздоровчі продуктикафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра технології оздоровчих продуктівФормування культури правильного харчування як складова культури безпеки студентів вищих навчальних закладівArticle