Юрчак, Віра ГаврилівнаГрегірчак, Наталія МиколаївнаРак, Валентина ПетрівнаГанжа, Марина Іванівна2013-04-042013-04-042009Дослідження впливу хмелю на мікрофлору хліба / В. Г. Юрчак, Н. М. Грегірчак, В. П. Рак, М. І. Ганжа // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2009. – № 6. – С. 45–47.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7287В роботі дано кількісну оцінку бактерицидної дії ароматичного сорту хмелю на контамінуючу мікрофлору хліба та активність дріжджів і молочнокислих бактерій. Показано, що хміль у дозуванні 0,04 – 0,08 % до маси борошна не впливає на життєдіяльність дріжджів і проявляє інгібуючий вплив на молочнокислі бактерії. The quantitive estimation of bacterial effect of aroma hop to the contaminative bread microflora and activity of yeast and milk acid bacterias has been given in the paper. It has been observed that hop in 0,04 – 0,08 % to the weight of flour does not effect to the yeast activity and inhibiting the milk acid bacterias.otherхмельовий відвархмельова закваскакартопляна хворобаураження хлібаактивність дріжджівhop extracthop leavenpotato diseasespoiling of breadactivity of yeastкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівДослідження впливу хмелю на мікрофлору хлібаArticle