Дослідження впливу цитратів на мікробіологічні і біохімічні процеси в тісті - Шевченко, Анастасія Олександрівна; Дробот, Віра Іванівна; Прохорова, Надія Дмитрівна (My University, 2015)
Робота присвячена дослідженню впливу цитратів цинку, магнію, селену та германію на зимазну та мальтозну активність дріжджів при виготовленні хліба з фруктозою. Встановлено дію цитратів металів на ферментний комплекс дріжджів. The work is devoted to the investigation of the influence of zinc, magnesium, selenium and germanium citrates on zymazna and maltase activity of yeast while producing bread with fructose. The effect of citrates on enzyme complex of yeast is found.
Keywords: цитрат цинку; магній; селен; германій; діабет; тісто; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; zinc citrate; magnesium; selenium; germanium; diabetes; dough