Кобець (Задорожня), Олена СергіївнаДоценко, Віктор ФедоровичАрпуль (Олексійчук), Оксана ВолодимирівнаОлійник, Сергій Володимирович2018-04-052018-04-052016Олії з нетрадиційної рослинної сировини як джерело функціональних інгредієнтів / О. С. Кобець, С. В. Олійник, О. В. Арпуль, В. Ф. Доценко // Інноваційні напрямки розвитку освіти, сфери послуг і технологій : збірник тез доповідей міжнародної науково-практичної конференції студентів і молодих учених, 24-25 березня 2016 р. - Волинь : Волинський коледж НУХТ, 2016. – С. 145-147.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26876Рослинні олії являються унікальним колодязем здоров’я, вони стимулюють обмінні процеси, використовуються для лікування серцево-судинних захворювань, хвороб центральної та периферійної нервової системи, ожиріння, анемії, алергічних проявів, саме тому їх ведення в продукт в якості функціонального інгредієнта доцільно в фізіологічно значимих кількостях, які підвищать біологічну цінність продукту і не призведуть до погіршення органолептичних та фізико-хімічних його характеристик. Vegetable oils are unique pit health, they stimulate metabolic processes, used to treat cardiovascular diseases, diseases of the central and peripheral nervous system, obesity, anemia, allergic reactions, which is why their conduct in the product as a functional ingredient useful in physiologically significant amounts that will enhance the biological value of the product and will not lead to a deterioration in the organoleptic and physico-chemical characteristics of it.uk-UKборошняні кондитерські виробиconfectionery productsжиророзчинні вітаміниfat-soluble vitaminsкафедра готельно-ресторанної справиОлії з нетрадиційної рослинної сировини як джерело функціональних інгредієнтівThesis