Пасічний, Василь МиколайовичЯстреба, Юлія Анатоліївна2013-10-222013-10-222010Патент на корисну модель № 53538 UA, МПК A23L 1/317 (2009) Спосіб виробництва м’ясних паштетів / Пасічний В. М., Ястреба Ю. А. ; патентовласник Полтавський університет споживчої кооперації України. – № u 201004182 ; заявл. 12.04.2010 ; опубл. 11.10.2010, Бюл. № 19.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/10559Спосіб виробництва мясних паштетів, що включає підготовку мясної сировини, подрібнення, соління, приготування фаршу, формування, термічну обробку, який відрізняється тим, що на стадії приготування фаршу додається вуглеводний препарат за який використовують тонко подрібнений грибний порошок з наступним рецептурним співвідношенням, у %: м'ясообрізь яловича варена 20,0-30,0 шкурка свиняча варена у вигляді білково-жирової емульсії 15,5-20,5 шпик 15,0-20,5 печінка бланшована 15,0-20,0 грибний порошок 2,5-7,5 цибуля смажена 5,0-10,0 соєвий білковий концентрат або соєве борошно 2,0-4,0 бульйон 10,0-40,0 A method of preparing meat pates includes preparation meat raw materials, grinding, salting, cooking stuffing, forming, heat treatment. It is characterized in that in step cooking meat added hydrocarbon preparation (mushroom powder) in the following ratio of components, %: Meat cooked beef trimming 20,0-30,0 Grinding pork cooked in a protein-fat emulsion 15,5-20,5 Fat 15,0-20,5 Liver blanched 15,0-20,0 Mushroom powder 2,5-7,5 Onions fried 5,0-10,0 Soy protein concentrate or soy flour 2,0-4,0 Broth 10,0-40,0otherпаштетгрибний порошокpatemushroom powderкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівСпосіб виробництва м’ясних паштетів (Патент на корисну модель № 53538)Other