Дорошенко, Є. В.Коваленко (Лисогор), Олена АртурівнаСвідерко, О. В.Семчишин, Б. Р.Кияниця, Світлана ГеннадіївнаОболкіна, Віра ІллівнаКрапивницька, Ірина Олексіївна2013-03-272013-03-272010Дорошенко, Є. В. Вплив фруктово – овочевого пюре на структурні властивості збивних цукерок / Є. В. Дорошенко, О. А. Лисогор, О. В. Свідерко, Б. Р. Семчишин, С. Г. Кияниця, В. І. Оболкіна, І. О. Крапивницька // ові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 76-а наук. конф. молодих учених, аспірантів і студентів, 12—13 квітня 2010 р. : тези доповідей. - 2010. — Ч ІІ. — С. 150–151.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7080Розроблено нові пектиновмісні пасти на основі яблучної, морквяної, та гарбузової сировини. В овочевій сировині здебільшого міститься низькоетерифікований пектин, який має певні властивості: здатність утворювати гелеві структури у присутності іонів полівалентних металів. Низькоетерифікований пектин є активним радіопротектором, детоксикантом, що надає йому можливості використання як дієтичної добавки, а також у виробництві продуктів оздоровчого та профілактичного призначення. The new pektynovmisni paste from apple, carrot and pumpkin raw materials. In the vegetable raw materials mostly contain low-etherification pectin, which has certain properties: the ability to form a gel structure in the presence of polyvalent metal ions. low-etherification pectin is active radioprotectors detoxifier, which gives him an opportunity to be used as dietary supplements, as well as in the production of health and preventive purposes.otherфруктово-овочеве пюрегарбузове пюреморквяне пюренизькоетерифікований пектинfruit-vegetable pureepumpkin pureecarrot pureelow-etherificationкафедра технології цукру і підготовки водикафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівВплив фруктово – овочевого пюре на структурні властивості збивних цукерокThesis