Вплив фруктово – овочевого пюре на структурні властивості збивних цукерок - Дорошенко, Є. В.; Коваленко (Лисогор), Олена Артурівна; Свідерко, О. В.; Семчишин, Б. Р.; Кияниця, Світлана Геннадіївна; Оболкіна, Віра Іллівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна (My University, 2010)
Розроблено нові пектиновмісні пасти на основі яблучної, морквяної, та гарбузової сировини. В овочевій сировині здебільшого міститься низькоетерифікований пектин, який має певні властивості: здатність утворювати гелеві структури у присутності іонів полівалентних металів. Низькоетерифікований пектин є активним радіопротектором, детоксикантом, що надає йому можливості використання як дієтичної добавки, а також у виробництві продуктів оздоровчого та профілактичного призначення. The new pektynovmisni paste from apple, carrot and pumpkin raw materials. In the vegetable raw materials mostly contain low-etherification pectin, which has certain properties: the ability to form a gel structure in the presence of polyvalent metal ions. low-etherification pectin is active radioprotectors detoxifier, which gives him an opportunity to be used as dietary supplements, as well as in the production of health and preventive purposes.
Keywords: фруктово-овочеве пюре; гарбузове пюре; морквяне пюре; низькоетерифікований пектин; fruit-vegetable puree; pumpkin puree; carrot puree; low-etherification; кафедра технології цукру і підготовки води; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів