Гуць, Віктор СтепановичКоваль, Ольга АндріївнаГубеня, Олексій Олександрович2012-09-162012-09-162009Гуць, В. С. Аналітичні дослідження та моделювання різання харчових продуктів / В. С. Гуць, О. О. Губеня, О. А. Коваль // Упаковка. - 2009. - № 5. - С. 38-41.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2606Процес різання розглядається як рух леза в шарі продукту. Показано вплив на зусилля різання сил тертя і адгезії. Отримання управління та розроблена методика випробувані при визначенні зусилля різання хліба. Експериментально підтверджена адеквавтность запропонованих математичних моделей. Застосування результатів теоретичних і експериментальних досліджень позволот оптимізувати процес різання і використовувати величину зусилля різання як характеристику консистенції продукту. The cutting process can be described as a blade motion in a product layer. The influence of the adhesion and friction force on the cutting force valuts has been evaluated. The values of bread cutting force have derived. The experimental data suggested correspondence of the mathematical model. The application of the theoretical and experimental assays allow optimize a cutting process and use the cutting force value as a measure of product consistency.uk-UKрізаннявеличина зусилля різанняконсистенція продуктуcuttingcutting the value of effortconsistency of productкафедра екології та екоменеджментукафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїАналітичні дослідження та моделювання різання харчових продуктівArticle