Вплив електрогідравлічного ефекту на мікрофлору сокостружкової суміші - Дашковський, Юрій Олександрович; Маринін, Андрій Іванович; Слива, Юлія Володимирівна (My University, 2006)
Встановлено, що електрогідравлічна обробка при U=35 кВ та кількістю імпульсів 7-10 дає можливість інактивувати продуценти клітин у середньому на 71...87%. При чому чутливими до знезаражуючої дії електрогідравлічного ефекту виявилися вегетативні клітини бактерій, дріжджів, міцеліальних грибів. Found that the electro-treatment with U = 35 kV, and the number of pulses of 7.10 allows the producers to inactivate cells by an average of 71 ... 87%. And sensitive to the disinfecting action of electrohydraulic effect were vegetative cells of bacteria, yeasts, filamentous fungi.
Keywords: microorganisms; electrohydraulic effect disinfecting effect; мікроорганізми; електрогідравлічний ефект; знезаражуюча дія; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування