Дослідження впливу ферментних препаратів бактеріальної протеази та поліпшувачів L-цистеїнової природи на процес утворення листкового тіста - Дзигар, Ольга Олександрівна; Маршалок, Тарас Валерiйович; Оболкіна, Віра Іллівна (My University, 2017)
Проаналізовано вплив ферментного препарату на структурно-механічні властивості тіста для листкового печива. Визначено, що додавання ферментного препарату протеолітичної дії суттєво впливає на показники якості пшеничного борошна. Встановлено, що застосування ферментного препарату сприяє зменшенню часу замісу тіста, покращує структурно-механічні властивості, дозволяє зменшити кількість води і, відповідно, енергію на її випаровування при термообробці. The influence of the enzyme on the structural and mechanical properties of dough for puff biscuits has been analyzed. The addition protease enzyme significantly affects the quality of wheat flour it determined. Using of enzyme reduces time making dough, improves the structural and mechanical properties, can reduce the amount of water and therefore energy for evaporation during heat treatment is founded
Keywords: ферментні препарати; структурно-механічні показники; листкове печиво; enzymes; structural and mechanical properties; puff pastry; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів