Термо-хімічний синтез газу - Козачук, Людмила Петрівна; Серьогін, Олександр Олександрович; Люлька, Дмитро Миколайович (My University, 2010)
Одним із головних напрямків є розробка або удосконалення технологій утилізації відходів виробництва з проміжним отриманням корисних матеріалів: сировини для інших шалузей, добрив, енергоносіїв тощо. Перетворення твердого палива на генераторний газ здійснюється при високій температурі, при цьому вуглець палива взаємодіє з киснем повітря і водяною парою. Даний процес називається газифікацією. Апарати, які використовуються для здобуття генераторного газу називаються газогенераторами. One of the main areas is the development or improvement of technologies for the utilization of waste products with the intermediate production of useful materials: raw materials for other industries, fertilizers, energy and more. The conversion of solid fuel to generator gas is carried out at a high temperature, with the carbon carbon interacting with oxygen of air and water vapor. This process is called gasification. Appliances used to generate gas are called gas generators.
Keywords: кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; синтез газу; утилізація відходів; енергетична криза; генераторний газ; газифікація; кафедра електропостачання і енергоменеджменту; gas synthesis; waste management; energy crisis; generator gas; gasification