Дослідження еволюційних методів оптимізації для вирішення складних задач - Буряченко, Маргарита Миколаївна; Грибков, Сергій Віталійович (My University, 2018)
При розв’язанні завдань оптимізації складних систем часто зустрічаються ситуації, які ускладнюють або унеможливлюють застосування класичних методів. Це зокрема обчислювальна складність, висока розмірність, істотна нелінійність та інше. Останнім часом широке застосування отримали еволюційні методи оптимізації. When solving problems of optimizing complex systems, situations that complicate or make it impossible to use classical methods are often encountered. This is in particular computational complexity, high dimensionality, material nonlinearity, and so on. Recently, widespread use of evolutionary optimization methods.
Keywords: оптимізація; алгоритм; граф; гібридні генетичні алгоритми; optimization; algorithm; graph; hybrid genetic algorithms; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки