Синтез дріжджами роду Saccharomyces наночасток срібла з антибактеріальними властивостями - Потапенко, Валерія Віталіївна; Скроцька, Оксана Ігорівна (My University, 2021)
На сьогоднішній день лікарі часто стикаються зі складнощами під час лікування пацієнтів від хвороб бактеріального походження. Бактерії швидко набувають стійкості до антибіотиків, тому актуальним є пошук нових агентів для боротьби з патогенними бактеріями. Наночастинки срібла можуть бути альтернативою антибіотиків через їх унікальні антибактеріальні властивості. Дріжджі роду Saccharomyces є непатогенними та безпечними для роботи мікроорганізмами, тому їх розглядають як перспективні обʼєкти для біогенного синтезу наночастинок срібла.
Keywords: наночастинки срібла; біогенний синтез; дріжджі; сахароміцети; silver nanoparticles; biogenic synthesis; yeast; Saccharomyces; кафедра біотехнології і мікробіології