Дослідження адсорбційних властивостей шунгіту в очистці води для напоїв - Олійник, Світлана Іванівна; Самченко, Ірина Олександрівна (My University, 2024)
Досліджено використання різних видів шунгіту при фільтруванні води. Показано, що для збільшення асорбційної активності матеріалу, зменшення витрат промивної води при підготовці води, найбільш ефективним є спосіб попередньої підготовки води шунгітом, активованим та обробленим парою

The use of various types of shungite in water filtration has been studied. It is shown that in order to increase the absorption activity of the material and reduce the consumption of washing water during water preparation, the most effective method is the preliminary preparation of water with activated and steam-treated shungite
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; лікеро-горілчане виробництво; liquor and vodka production; вода підготовлена; water is prepared; шунгіт; shungite; активація; activation