Банкомийна машина (Авторське свідоцтво №45862) - Соколенко, Анатолій Іванович; Костюк, Владимир Степанович; Шевченко, Олександр Юхимович; Піддубний, Володимир Антонович; Бут, Сергій Анатолійович (My University, 2009)
Банкомийна машина, що містить корпус, ванни, транспортну систему, вузли завантаження і розвантаження банок, душіювальні пристрої, яка відрізняється тим, що тракт подачі води на ополіскування банок обладнаний системою рекуперації теплової енергії відпрацьованої води, яка містить насос, пластинчастий теплообмінний апарат, водопаровий інжектор і систему контролю температури. A bank machine comprising a body, baths, a transport system, jams for loading and unloading, a blowing device, characterized in that the water supply path for the rinsing of the cans is equipped with a system of recovery of the thermal energy of waste water, which contains a pump, a plate heat exchanger, a water-injector and a temperature control system.
Keywords: корпус; насос; інжектор; housing; pump; injector; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки