Дослідження впливу дисперсності добавки порошку моркви на якість вершкового масла - Вашека, Оксана Миколаївна; Рашевська, Тамара Олексіївна; Сіндікаєва, Н. В. (My University, 2005)
Методом оптичної мікроскопії визначено дисперсність порошку моркви отриманого конвективним методом сушіння. Показано вплив дисперсності добавки на органолептичні та реологічні показники вершкового масла. Подано механізм взаємодії частинок порошку з водною фазою масла. Тhe method of optical microscopy defined dispersion powder carrot obtained by convective drying. Influence of dispersion of additives on organoleptic and rheological parameters butter. Presented mechanism of interaction of powder with a water phase of butter.
Keywords: вершкове масло збагачене; butter; порошок моркви; дисперсність; carrots powders; dispersion; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра технології молока і молочних продуктів