Розширення асортименту м'ясомістких продуктів для геродієтичного харчування - Москалюк, Оксана Євгеніївна; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Гащук, Олександра Ізидорівна (My University, 2014)
Для вирішення проблеми профілактичного харчування літніх людей запропоновано виробництво паштетів з м’яса і субпродуктів із птиці та використанням компонентів, які містять біологічно-активні речовини, вибір яких обумовлено добовою потребою людського організму у вітамінах, мінеральних речовинах, харчових волокнах. При розробці рецептур паштетів геродієтичного призначення були використані окрім сировини тваринного походження рослинні компоненти, такі як культивовані гриби гливи, зернобобова культура нут, лляна олія та відвар із шипшини. Розробка інноваційних рецептур паштетів дозволяє розширити асортимент геродієтичних продуктів, збагатити добовий раціон корисними нутрієнтами і харчовими волокнами, які відповідають фізіологічним потребам організму та сприяють збереженню здоров'я, працездатності і активного творчого довголіття людини. To solve preventive nutrition in the elderly proposed production of protein from meat and offal of poultry, and the use of components that contain biologically active substances, the choice of which is due to the daily needs of the human body in vitamins, minerals, dietary fibers. When developing recipes pate gerodietetic assignments were used in addition to the raw materials of animal origin vegetable components such as cultivated oyster mushrooms, legumes culture chickpea, linseed oil and a decoction of rose hips. Development of innovative formulations pate allows you to extend the range gerodietetic products to enrich the daily diet of healthy nutrients and dietary fibre, which meet the physiological needs of the organism and contribute to the preservation of health, health and active creative longevity of the person.
Keywords: паштети для геродієтичного харчування; біологічно активні речовини; сировина тваринного походження; рослинні компоненти; pate for gerodietetic power; biologically active substances; raw materials of animal origin; plant components; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів