Державне регулювання розвитку підприємств: напрями та суперечність в глобалізаційних умовах - Швед, Тетяна Володимирівна; Біла, Ірина Сергіївна (My University, 2013)
Предметом дослідження даної статті є державне регулювання розвитку підприємств. Мета статті – виокремити і дослідити напрями державного регулювання розвитку підприємств та визначити його основну суперечність в глобалізаційних умовах – необхідність максимального використання вигод від участі в глобалізаційних процесах, з одного боку, та нагальності збереження та захисту національних ознак господарюючих суб’єктів, з іншого. Визначення напрямів державного регулювання розвитку підприємств дає можливість спрямувати дії держави у бік оптимізації впливів негативних та позитивних рис глобалізації на розвиток національного підприємницького сектору. The subject of this article is to study the state regulation of business development. The purpose of the article – to isolate and explore areas of state regulation of business and define its basic contradictions in globalization conditions – is the need to maximize the benefits of participation in the globalization process, on the one hand, and the urgency of preserving and protecting national signs of economic entities, on the other. Defining these areas of state regulation of business makes it possible to direct government actions towards optimizing the effects of positive and negative features of globalization on the development of the national business sector.
Keywords: розвиток підприємств; державне регулювання розвитку підприємств; глобалізація; напрями впливу держави на розвиток підприємств; enterprise development; government regulation of business; globalization; direction of state influence on the development of enterprises; кафедра економічної теорії