Чепелюк, Олена ОлександрівнаГубеня, Олексій Олександрович2013-07-052013-07-052008Чепелюк, О. О. Моделювання поведінки газової фази тіста / О. О. Чепелюк, О. О. Губеня // Харчова і переробна промисловість. – 2008. - № 3. - С. 25-27.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8949Описано процес утворення піноподібної структури тіста, що бродить. Акцентовано увагу на значення поведінки газової фази на стан поверхні заготовок, отриманих екструзією і якість готової продукції. Описано вдосконалену математичну модель деформування пружнов’язкопластичних середовищ, на основі якої одержано залежність коефіцієнта розбухання сформованого виробу від зовнішнього навантаження. Described the formation of a foam-like structure of dough is haunting. Focuses on the value of the gas phase behavior of the state of the workpiece surfaces produced by extrusion and quality of the finished product. Describes an improved mathematical model of deformation elastoviscoplastic media on which the dependence of the coefficient of swelling formed article from the external load.otherтістогазова фазаматематична модельоб’ємбульбашкаdoughgas phasemathematical modelvolumebubblepressureкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвМоделювання поведінки газової фази тістаArticle