Диференціація статутних фондів страховиків відповідно до спеціалізації - Шірінян, Лада Василівна (My University, 2008)
В роботі запропоновано модифікацію вимог до формування статутного капіталу страхових компаній України у залежності від виду страхової компанії та ступеня її ризику замість встановлення єдиного мінімального розміру статутного капіталу згідно з чинним законодавством. In work the modification of requirements to forming of the founding capital of insurance companies of Ukraine depending on the type of insurance company and degree of its risk in place of establishment of single minimum size of the chartered capital in accordance with the active law is offered.
Keywords: страхова компанія; фінансова стійкість; статутний фонд; insurer; financial stability; founding fund; кафедра фінансів