Романовська, Тетяна Іванівна2015-06-232015-06-232012Романовська, Т. І. Залежність якості пресової олії від режимів волого-теплової обробки / Т. І. Романовська // Удосконалення процесів і обладнання - запорука інноваційного розвитку харчової промисловості : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 10-11 квітня 2012 р., м. Київ. – К.: НУХТ, 2012. – С. 50-51.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21317Сучасні великі підприємства з видобутку олії з плодів і насіння олійних культур працюють за класичною схемою форпресування та екстрагування. Па етапі форпресування видобувають до 60 % ліпідів від початкового вмісту їх в олійній сировині. Класичною схемою передбачено очищення сировини, шеретування плодів чи насіння, у яких оболонка не зрослась із сім’ядолями, розділення шеретівки на фракції, подрібнення очищеного ядра, волого-теплову обробку, пресування. Чим краще проведено знімання оболонок і очищення, тим менші втрати олії з лушпинням.волого-теплова обробкаоліяфорпресуванняекстрагуваннявлажно-тепловая обработкамаслофорпресуванняэкстрагированиеmoist heat treatmentoilforrestaniaextractionкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівЗалежність якості пресової олії від режимів волого-теплової обробки