Healthy lifestyle behaviors among university students in Ukraine - Yakymenko, Igor; Tsybulin, Alexander; Shapovalov, Yevhenii (My University, 2018)
Мета роботи. Вивчити прихильність студентів українських університетів здорового способу жізні.Матеріали і методи. Методом добровільного анонімного анкетування проведена оцінка прихильності студентів двох університетів київського регіону (n = 211) здоровому способу жізні.Результати. виявлено; що серед студентів віком від 17 до21 року; зайва вага мають 7; 1% студентів; значна частьмолодежі; особливо хлопці (74; 7%); систематично занімаютсяфізіческімі вправами. Разом з тим; 25; 6% студентовкурят і 61; 6% вживають алкоголь (хоча б іноді). Менееполовіни опитаних вживають овочі і фрукти в достатній-ном кількості і молочні продукти щодня. Понад 70% сту-дента допускають негативний вплив навколишнього середовища на іхздоровье і визнають недостатнє матеріальне забезпеченнярозроблений кращої прихильності до здорового способу жізні.Виводи. В цілому студентська молодь в Україні має біль-шую прихильність до здорового способу життя; ніж старше поколінння; але куріння і споживання алкоголю залишаються серйозною загрозою для її здоров'я.Objective. To study the commitment of students of Ukrainian universities to a healthy lifestyle. Materials and methods. The method of voluntary anonymous questioning assessed the commitment of students of two universities in the Kiev region (n = 211) to a healthy lifestyle. Results. Revealed; that among students aged 17 to 21 years; overweight are 7; 1% of students; a significant part of the youth; especially guys (74; 7%); systematically engaged in physical exercises. At the same time; 25; 6% of students smoke and 61; 6% drink alcohol (at least sometimes). Less than half of those surveyed consume enough fruits and vegetables and dairy products daily. More than 70% of students admit a negative environmental impact on their health and admit insufficient material support for a better commitment to a healthy lifestyle. Conclusions. In general, students in Ukraine have a greater commitment to a healthy lifestyle; than older generation; but smoking and alcohol consumption remain a serious threat to her health.
Keywords: кафедра харчової хімії; здоров'я; health; lifestyle; спосіб життя; молодь; youth; environment; довкілля; куріння; smoking; alcohol; алкоголь; харчування; nutrition; physical exercise; фізичні навантаження; кафедра екології та екоменеджменту