Лише інтегральна наука врятує світ - Яненко, Лариса Петрівна; Юрчук, Людмила Володимирівна (My University, 2022)
Дане повідомлення є обгрунтованим зверненням до провідних вчених світу щодо спільного створення інтегральної науки, здатної терміново відпрацювати проекти рішень для владних еліт планети в умовах глобальної агонії капіталізму. Наведені переліки об’єктивних та суб’єктивних труднощів на шляху розбудови інтегральної науки та потреби подолання старих міфів, що заважають створювати точні кількісні моделі в такій науці. This message is a reasonable appeal to the world's leading scientists regarding the joint creation of an integral science capable of urgently working out draft solutions for the power elites of the planet in the face of the global agony of capitalism. Lists of objective and subjective difficulties in the development of integral science and the need to overcome old myths that prevent the creation of accurate quantitative models in such science are given.
Keywords: кафедра іноземних мов професійного спрямування; глобальні світові кризи; інтегральна наука; теорія співвідносності; global world crises; integral science; theory of correlation