Плодово-овочеві соки як перспективні поліфункціональні інгредієнти для виробництва морозива - Паньковець, Тетяна Миколаївна; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2020)
Основними напрямами підвищення біологічної цінності морозива є застосування нетрадиційної рослинної сировини, що дозволяє підвищити біологічну та харчову цінність морозива, знизити загальну калорійність. Комплексне поєднання плодово-овочевих соків з урахуванням їх хімічного складу та технологічних властивостей дасть змогу цілеспрямовано підвищити вміст сухих речовин. The main directions of increasing the biological value of ice cream are the use of non-traditional vegetable raw materials, which allows to increase the biological and nutritional value of ice cream, reduce the total caloric content. The complex combination of fruit and vegetable juices taking into account their chemical composition and technological properties will allow to purposefully increase the dry matter content.
Keywords: морозиво; ice cream; плодово-овочеві соки; fruit-vegetable juices; морквяний сік; carrot juice; гарбузовий сік; pumpkin juice; кафедра технології молока і молочних продуктів