Пневмоциліндр поворотний (Патент на корисну модель № 83919) - Волчко, Анатолій Іванович; Волчко, Андрій Анатолійович; Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Рафальська, Наталія Юріївна; Деренівська, Анастасія Василівна (My University, 2013)
Пневмоциліндр поворотний, що складається з гільзи, бокових кришок, штока, з'єднаного з поршнями, який відрізняється тим, що всередині гільзи встановлено додаткову гільзу із спіральними канавками, в які входять штирі, діаметрально закріплені на диску, встановленому на штоку між двома поршнями, причому спіральні канавки розміщені відносно до площини диска під кутом a>arctg f, де·f - коефіцієнт тертя ковзання штирів по поверхні канавок, а шток виконано у вигляді пустотілої гільзи, з'єднаної із стержнем за допомогою профільного з'єднання. Pneumatic rotary consisting of sleeves, side covers, rod connected to the piston, wherein the sleeve inside the optional sleeve with spiral grooves, which include pins diametrically attached to the drive mounted on the rod between the two pistons, with spiral grooves are relative to the plane of the disk at an angle a> arctg f, where · f - coefficient of sliding friction pins on the surface of the grooves, and the rod is designed as a hollow sleeve connected to the shaft by means of a connection profile.
Keywords: пневмоциліндр; pneumocylinder; поворотний; rotary; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки