Організація та виконання вимог з охорони праці у молочній галузі - Романенко, Наталія Володимирівна; Бардакова, Людмила Сергіївна (My University, 2018)
Проведено аналіз стану охорони праці на харчових підприємствах. Визначено, що серед галузей харчової промисловості найвищий рівень травматизму на підприємствах з виробництва молочних продуктів. На такі підприємства припадає майже 20 % усіх нещасних випадків. Досліджено систему планування та організації охорони праці у молочній галузі на прикладі ПАТ «Яготинський маслозавод» «Яготинське для дітей». На основі одержаних результатів запропоновані уніфіковані заходи щодо контролю за безпекою робочих місць на підприємствах молочної галузі. The analysis of the state of labor protection at food enterprises is carried out. It was determined that among the branches of the food industry the highest level of injury is in enterprises producing dairy products. Such enterprises account for almost 20% of all accidents. The system of planning and organization of labor protection in the dairy industry is investigated on the example of private company "Yagotinsky Butter Plant". On the basis of the obtained results, unified measures for control of safety of workplaces at dairy enterprises are proposed.
Keywords: травматизм; інструктаж; умови праці; шкідливі та небезпечні виробничі фактори; traumatism; training; working conditions; harmful and dangerous production factors; кафедра екології та екоменеджменту